Fysiska och digitala företagsbesök med kommunens politiker

I det strategiska arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för näringslivet bjuder vi årligen in politiker till såväl företagsbesök som temadagar med näringslivet i fokus.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Under december månad har vi genomfört flera företagsbesök. Företagsbesöken med kommunstyrelsens arbetsutskott görs två gånger per år. Däremellan är kommunalråden är ute på regelbundna företagsbesök både på egen hand och tillsammans med tjänstepersoner.

Schou

Schou är Nordens största grossistföretag inom non-foodprodukter. De lagerför ett brett sortiment av inom bland annat områdena hem & husgeråd, trädgårdsmöbler, trädgård & fritid, bil & cykel samt verktyg & maskiner. Företaget har 14 anställda och omsatte år 2020 80 miljoner kronor. Läs mer om Schou.

ICA Kvantum Eslöv

ICA Kvantum i Eslöv med handlaren Stefan Wieloch i spetsen är en välsorterad livsmedelsbutik med kärlek för lokalodlad mat. De har öppet alla dagar 07–21 och har 52 anställda. År 2020 omsatte man 210 miljoner kronor. Läs mer om ICA Kvantum Eslöv.

Fagon AB

Tangra AB säljer högklassig verkstadsutrustning till svensk industri och svenska återförsäljare i svetsbranschen. En del av Tangra –gruppen är Fagon AB. Fagon tillhandahåller allt inom svets i form av försäljning, uthyrning och service av svetsutrustning. Företaget grundades 1985 av Tommy Karlsson, som drev verksamheten fram till 2020, då det förvärvades som dotterbolag till Tangra AB. I butiken har man ett brett sortiment av svetsmaskiner, slipmaskiner, svetshjälmar och annan utrustning inom svets. På Fagon AB har man även en fullt utrustad verkstad för reparationer av svetsutrustning och elektriska maskiner. Läs mer om Fagon AB.

Blackwing

Blackwing är Sveriges enda civila flygplanstillverkare, och är flerfaldiga världsrekordhållare och prisbelönta för sina flygplan. Sedan 2011 har man utvecklat och byggt ultralätta flygplan i Eslöv. Företaget har stora framtidsplaner kring sitt arbete med elektrifiering av motorer och flersitsiga flygplan. Läs mer om Blackwing.

Element Metech

Element Metech, förvärvade 2017 Exova-koncernen som har rötter i gamla Åkermans. Företaget är en fullserviceleverantör inom kalibrering av mättekniska tjänster och man erbjuder Europas bredaste utbud av spårbara och ackrediterade mättekniska tjänster. I Europa härstammar Element från den holländska Stork-koncernen med rötter tillbaka till tidigt 1800-tal. Läs mer om Element Metech.

Digitalt företagsbesök med Talking Bridge

Under året har vi även genomfört många digitala företagsbesök. Under ett av mötena fick vi träffa Eslövsföretaget Talking Bridge. Talking Bridge drivs av Daniel Nordström som arbetar som klimatstrateg. Företaget erbjuder konsulthjälp i hållbarhetsutveckling, man föreläser om klimatperspektiv och man hjälper också företag att utveckla sitt hållbarhets- och klimatperspektiv. Vi träffade Daniel för att diskutera hur det är att driva företag i Eslöv och hur vi kan hjälpa till på kommunen. Läs mer om Talking Bridge.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window