Företagsbesök på temat vilja, vägval och mod

Årets första företagsbesök med kommunstyrelsen arbetsutskott blev en mix på temat Vilja, vägval och våga med fokus på nyföretagande. Företagsamma inspiratörer delade med sig av sitt mod och engagemang för ytterligare bredd och spets av Eslövs näringsliv.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Efter en inledande lunch på Restaurang Torget fortsatte vi på Atrium Hotell Stensson där Katarina Johansson, hotellchef introducerade oss till ambitioner och visioner genom att beskriva sin yrkesväxling till ledning inom hotell. Kombinationen med utbildning i management på Akademi Båstad var en riktig lyckträff, säger hon.

Därefter presenterar Viktoria Karlsson sitt företag Vikastra AB som erbjuder hållbarhetstjänster till företagare. Numera förväntar sig kunder och anställda att företag jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor. Samtidigt kommer nya lagar och regelverk som kommer tvinga fram transparens och rapportering kring företags hållbarhetsarbete. Vikastra hjälper små och medelstora företag identifiera och implementera strategier som leder till en affärsmässig omställning.

Omställning för att som företagare har mera tid för familj och privatliv var den något ovanliga vinklingen av hur det är att driva eget. Malin Syrjälainen tog det enkla steget, lämnade sin tjänst inom socialtjänsten i offentlig sektor, och öppnade Salong Söder i Eslöv. Att bidra med något nytt till Eslövsborna, en salong med hemmakänsla och att slippa pendling var drivkrafterna. Flera års erfarenhet av att arbeta som frisör och driva eget gjorde det enkelt. Utöver salongen finns det energi och kreativitet för att måla, vilket flertalet utställningar visat.

Men för alla är det inte enkelt att starta eller starta någon ny gren i sitt företagande. Maria Grönquist som arbetar som rådgivare på Eslövs Nyföretagarcentrum utvecklade de utmaningar och möjligheter hon möter på sina rådgivningsbesök med blivande entreprenörer i Eslöv. Lika värdefullt som att starta är det att ha utmanat sin affärsidé och sig själv för att möjligen ta ett annat vägval. Bollplank, nätverk och enkla tips i en nyföretagares vardag är det som sedan efterfrågas när den första drivkraften landar in i vardagen. Här efterlyser Maria Grönquist förutsättningar att samverka för det enkla mötet i vardagen. Vi kommer garanterat se och höra mer av dessa representanter för nyföretagsamhet framöver.

Vill du ta emot oss på ett företagsbesök? Vi ser framemot att träffa dig! Kontakta oss på företag@eslov.se

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window