Företagsbesök med kommunens politiker

I det strategiska arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för näringslivet bjuder vi årligen in politiker till såväl företagsbesök som temadagar med näringslivet i fokus.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Företagsbesöken med kommunstyrelsens arbetsutskott görs två gånger per år. Däremellan är kommunalråden är ute regelbundna företagsbesök både på egen hand och tillsammans med näringslivschefen och andra tjänstepersoner på

Det är viktigt att vi som kommunens politiker och tjänstepersoner i kommunen för en löpande dialog med våra företag på hur vi kan göra det ännu enklare och mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Eslövs kommun , säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Leibst Plåtslageri

Vi började morgonen på Leibst Plåtslageri i Eslöv där det bjöds på grillad korv med bröd samt kaffe och tårta. Leibst Plåtslageri är ett familjeföretag i 3:e generationen som framför allt arbetar med byggnadsplåt, brandövning, smide och tillverkning av beslag. Företaget verkar i södra Sverige och levererar produkter till hela Skandinavien.

På morgonens företagsbesök fanns även representanter från Företagarna Syd och den lokala föreningen Företagarna Eslöv som berättade om sin organisation och presenterade deras rapport Välfärdsskaparna 2021 om småföretag i Eslöv. Rapporten är en sammanställning av småföretagens roll och betydelse i Eslövs kommun. Den ska leda till en dialog om hur vi kan utveckla det lokala näringslivsklimatet och småföretagens betydelse för framtidens jobb och välfärd. Läs rapporten på Företagarna Syds hemsida.

Sedan delade vi upp oss i mindre grupper för att besöka fler företag i Eslövs kommun. Den ena gruppen begav sig till Jensens Byggland i Löberöd.

Jensens Byggland

I Löberöd finns byggmaterialsbutiken Jensens Byggland, som förutom butik även fungerar som nav och mötesplats för många mindre hantverksföretag som träffas och fikar i lunchrummet hos Ole Jensen och hans sju medarbetare.

Den andra gruppen besökte härnäst Norosteel AB

Norosteel AB

Omgivet av lysande gula rapsfält ligger Norosteel AB på en gård utanför Marieholm. Norosteel AB är ett svenskt familjeföretag grundat 1998 som erbjuder allt inom byggplåt och stålkonstruktioner. De har kunder från hela Norden och säljer både genom butiken i Marieholm och på webbshoppen.

Blomster @ Persmarken

På Blomster @ Persmarken i Västra Strö fick vi träffa grundaren Linda Persmarken och Sara Mattisson som visade runt bland fantastiska tulpaner och dahlior.
Blomster @ Persmarken är ett nystartat företag sen 2020 med fokus på försäljning av cirka 350 olika sorters blomsterlökar och -knölar. Butiken är öppen säsongsvis, det vill säga på våren och hösten.

Företaget startades och drivs av Linda Persmarken som även driver landskapsarkitektsföretaget landskap@persmarken. Båda företagen bedrivs på föräldragården i Västra Strö där föräldrarna bedriver B&B och där Linda i framtiden hoppas kunna utöka verksamheten med café, visningsträdgård och lekmiljö.

Frönshults gård

Sedan begav sig ena gruppen till Frönshults gård utanför Löberöd som föder upp kor – men inte vilka kor som helst! I fyra generationer gick det mjölkkor på Frönshults gård utanför Löberöd – ända tills dagens generation tog över. Från 2014 så satsar Frönshult, parallellt med sitt avelsarbete, på att producera ett nötkött av absoluta toppklass för försäljning direkt till konsument och restaurang. Här går Simmentaldjur och renrasiga Wagyu som personalen på gården tar hand om.

Flyinge Plantshop

Näst på tur stod Flyinge Plantshop – ett över hundra år gammalt familjeföretag som sedan 2011 ägts genom den fjärde generationen och Bobby Seger. Här finns flera olika verksamheter, bland annat Skånes största Garden Center, flera odlingar samt ett café och restaurang.

Trollenäs Lantmannaaffär

Det sista företagsbesöket för dagen var hos Trollenäs Lantmannaaffär. Nils T Frank, ordförande i Styrelsen Trollenäs Lokalförening, berättade om företagets historia och hur de arbetat för att komma dit de är idag. VD Olof Larsson visade runt oss på ägorna och de stora silorna. Trollenäs Lantmannaaffär tillhandahåller bland annat utsäde, växtskydd, djurfoder, spannmålsmottagning och butik för djur & natur.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window