Företagsbesök med kommunens politiker

I det strategiska arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för näringslivet bjuder vi årligen in politiker till såväl företagsbesök som temadagar med näringslivet i fokus…

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Företagsbesöken med kommunstyrelsens arbetsutskott görs två gånger per år. Däremellan är kommunalråden är ute regelbundna företagsbesök både på egen hand och tillsammans med näringslivschefen och andra tjänstepersoner på tillväxtavdelningen.

Den första temadagen för våra nya politiker startade med frukostmöte och fortsatte med fyra olika företagsbesök.

Frukostmöte med företagsklimat i fokus

Under frukostmötet på Gårdshandlaren deltog ett 40-tal politiker, tjänstepersoner och företagare. Näringslivschef Lars Persson presenterade årets mätningar av företagsklimatet i kommunen, där kommunen klättrat hela 24 platser i senaste mätningen.

Mycket pekar på att det går på rätt håll men det finns fortfarande mycket att göra, berättade Lars och vädjade till företagarna att hjälpa till med att berätta sin bild av hur de upplever företagsklimatet, men också våga kontakta kommunens politiker och tjänstemän med tips på hur vi kan göra det ännu enklare och mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Eslöv.

Företagsbesök

Efter en näringsrik frukost var första företagsbesöket för förmiddagen Skoparp Maskin, ett av många nya företag som etablerades efter att Åkermans och Volvo la ner sin tillverkning av grävmaskiner i Eslöv. Med erfarenhet från hydrauliktillverkningen inom Åkermans- och Volvo-gruppen har Skoparp Maskin vidareutvecklat kunskapen och driver idag vidare ett maskinbearbetnigsföretag som omsätter strax över 30 miljoner och har 16 medarbetare.

Skoparp Maskin
Skoparp Maskin

Källström Engineering är ett högteknologiskt företag som är verksamma på en global marknad där de framförallt utvecklar, designar och tillverkar fyllningsutrustning för alla batterier av bly-syra-typ.

Smedjan i Getinge har sedan den öppnade för cirka ett år sedan blivit en mötesplats och andra vardagsrum för många i Flyingebygden. Smedjan är i grunden en butik för hem och trädgård där klädförsäljningen börjar utgöra en allt större del av utbudet.

Smedjan i Getinge
Smedjan i Getinge

Förmiddagens företagsbesök avslutades på en annan mötesplats – Pax Brygghus. Sedan livet tog helt nya vändningar för ingenjörerna Marika och Calle Sjöström 2014 har de bryggt hantverksmässig öl. Sedan 2016 har efterfrågan på deras prisbelönta öl ökat samtidigt som de har utvecklat både ett mindre kontorshotell och en bryggpub i den gamla affären i Flyinge.

Pax Brygghus
Pax Brygghus

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window