Gryby industriområde växer

Första spadtaget för ScanMarines nya verksamhetslokaler togs under torsdagen. Det är ScanMarine, som i huvudsak sysslar med fartygsinredningar för passagerar- och kryssningsfartyg runtom i hela världen, som nu vuxit ur sina lokaler i Billinge och nyetablerar sig med stora nya lokaler i Gryby Industriområde i södra Eslöv.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson och kommunstyrelsens första vice ordförande Catharina Malmborg har tagit det första spadtaget för bygget tillsammans med Alexandra Rolland Andersson, vd för ScanMarine med kollegan Anders Hansson, projektdirektör.

Catharina Malmborg, Alexandra Rolland Andersson, Johan Andersson och Anders Hansson tar första spadtaget för de nya verksamhetslokalerna.

För oss är det positivt att ett företag som ScanMarine väljer att nyinvestera sin växande verksamhet i kommunen. I vår företagsstrategi vill vi både att företag ska etablera sig här och samtidigt kunna växa och utvecklas, säger Johan Andersson.

Jag gläds att vi har ett mångfacetterat och varierat näringsliv som attraherar olika kompetenser såväl från Eslöv som från övriga Skåne, säger han vidare.

Scan Marine är nu ett av flera företag som på senare tid valt att utveckla sin verksamhet i Eslöv och satsar stort och gör sin nyinvestering här. Företaget har växt ur sina nuvarande lokaler och flyttar nu in på Gryby Industriområde.

Kul att Gryby Industriområde växer. För ett par år sedan invigde Liebherr sin verksamhet här efter en flytt från Arlöv. Nyligen har Watt Heating uppfört nya anläggningar och Davidsson & Persson, har genom Grothbolagen, uppfört ett nytt kontor/anläggning, berättar Catharina Malmborg.

ScanMarine är en helhetsentreprenör inom den marina branschen med fokus på inredning. Kunderna är stora rederier som Stena, Finnlines, Destination Gotland, Eckerö, Vikingline, Scandlines, DFDS, ForSea m.fl. men även fartygsvarv som Oresund DryDocks i Landskrona.

– Eslöv är ett naturligt val av flera anledningar. Dels ligger Eslöv strategiskt bra med de goda kommunikationsmöjligheterna till och från utlandet men också för att vi ser potential hos kommunen som vi hoppas fortsätter arbeta aktivt med positiv tillväxt och möjligheter för företagare, säger Alexandra Rolland Andersson, vd på ScanMarine.

Alexandra Rolland Andersson, vd för ScanMarine AB som nyetablerar sig i Eslöv

Alexandra är uppvuxen i kommunen. Bara 27 år gammal tog hon över familjeföretaget för tre år sedan och blev VD. Med kunder över hela världen styr hon skutan med 20 tillsvidareanställda och ett femtiotal projektanställda. Företaget har tre år i rad fått utmärkelsen Årets Gasell i Skåne, en utmärkelse som Dagens Industri delar ut till Sveriges mest framgångsrika företag.

Det är helt fantastiskt att vara en del av denna resa som ScanMarine gör! Jag är oerhört tacksam och supertaggad över att få möjligheten att vara med och bygga vårt nya kontor och fortsätta vidareutveckla det bolag som min far Krister Andersson byggt upp och arbetat hårt med under alla år!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window