Micael Dahlén, nästa talare att presenteras på Därför:Eslöv 2022

Som 34-åring blev Micael Dahlen Sveriges yngste professor. Hans forskning vid Handelshögskolan i Stockholm beskrivs som okonventionell och utanför boxen, men så räknas han också som en av världens främsta i sitt forskningsfält. När Micael Dahlen inte forskar utforskar han genom sitt författarskap nextopier, rymdresor och existentiella frågor.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Författaren, föreläsaren och ekonomiprofessorn vid Handelshögskolan i Stockholm Micael Dahlén är en populär talare och föredragshållare, såväl i Sverige som internationellt. Han har pratat på platser som Shanghai, New York, Istanbul och Lissabon, för kunder som Google, Ericsson, Samsung, The Economist och Fujitsu.

Och nu kommer han till Eslöv på årets näringslivsseminarium.

Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Bland utmärkelserna finns även Mensapriset som Dahlen fick med följande motivering: Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.

Hans senaste bok, Sifferdjur: Hur siffrorna styr våra liv, handlar om hur siffror och mätningar påverkar oss.

Foto: Studio Emma Svensson

Lite semestertips från Micael Dahlen om hur din semesterlyckan kan maximeras. Njut av förväntningarna. Att tänka på vad vi ska göra och planera inför det ger faktiskt större lyckokänslor än när vi gör det på riktigt. Åk inte så långt. Man sparar pengar och missar den stress som det innebär att resa i dessa tider. Ta minisemestrar. Längden på semestern har en försumbar effekt på semesterlyckan. Därför är det bättre att minisemestra i stället, så kan du göra det fler gånger och dessutom toppa lyckan fler gånger med förväntningarna inför. Var äventyrlig. Det man minns bäst och mest är den nya maträtten man provat, nya platser som man hittat eller små strapatser man varit med om som inte varit planerat.

Bokning och biljetter

Biljetterna till näringslivsseminariet och galakvällen släpps onsdagen den 6 juli.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window