Jobb- och utbildningsmässan lockade både besökare och utställare

Under onsdagen arrangerades jobb- och utbildningsmässan på Carl Engström-skolan i Eslöv för andra året i rad. I år var det fler utställare och många var på jakt efter sommarvikarier.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

­– Förra året var första gången vi arrangerade mässan. Då fick vi väldigt mycket positiv respons, så nu kör vi igen. I år har vi fler utställare och har behövt sprida ut oss över två våningar, säger Kristina Buhre, rektor för Carl Engström Vuxenutbildningen.

Jobb- och utbildningsmässa Carl Engström-skolan
Jobb- och utbildningsmässan på Carl Engström-skolan lockade både utställare och besökare.

Fler utställare än förra året

Hon berättar att hon var lite nervös till en början när det bara var ett fåtal utställare anmälda. Men med tiden trillade allt fler utställare in. Under dagen var en mix av skolor, universitet och företag representerade. Sammanlagt var de 27 utställare.

Kristina Buhre rektor för Carl Engström vuxenutbildningen.
Kristina Buhre rektor för Carl Engström Vuxenutbildningen.

–  Många av dem som är här behöver rekrytera, särskilt sommarvikarier, vilket är jättekul, säger Kristina Buhre som gärna skulle se fler stora företag på mässan.

– Om man får önska något så är det att vi får hit fler av de stora arbetsgivarna i kommunen.

Kriminalvårdens lastbil.
Kriminalvårdens lastbil stod parkerad utanför Carl Engström-skolan under jobb- och utbildningsmässan.

Kriminalvården hade egen lastbil

Alla utställare utom en höll till inne i Carl Engström-skolans B-hus. Enda undantaget var Kriminalvården som kom till skolan med en hel lastbil.

Inne i trailern kunde besökarna titta in i en verklighetstrogen cell, få en uppfattning om hur det är att jobba inom kriminalvården med hjälp av VR och prata med anställda.

Har dialog med kommunen och skolan

Annika Barchan Frej, kriminalvårdsinspektör.
Annika Barchan Frej, kriminalvårdsinspektör.

–  Vi har haft kontakt med både skolan och kommunen ett tag och hörde om den här mässan. Det kändes som ett bra tillfälle att komma hit, säger Annika Barchan Frej, kriminalvårdsinspektör.

Syftet med besöket är dels att puffa för sommarjobb och timvikariat inom kriminalvården och dels att visa upp myndigheten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window