Destination Rönne å och Ringsjön planerar fototävling

Destination Rönne å och Ringsjön är en gemensam satsning där kommunerna Klippan, Hörby, Höör, Eslöv, Åstorp och Ängelholm samarbetar för att Rönne å och Ringsjön ska bli en självklar plats för naturturism och upplevelser. Nu ska en naturfototävling för amatörfotografer arrangeras där företag, föreningar och boende i de sex kommunerna bjuds in för att vara med och planera tävlingen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Tävlingen ska hållas under maj och juni år 2023 och ett urval av bilderna kommer att visas på en utställning under hösten samma år.

Fototävlingen " Med kärlek till vatten" kommer att vara öppen 1/5 – 15/6. Foto: David Bartus.
Fototävlingen ” Med kärlek till vatten” kommer att vara öppen 1/5 – 15/6. Foto: David Bartus.

Dra nytta av arrangemanget

– Vi vill skapa en dialog och ta del av andras erfarenheter. Samtidigt vill vi att företag och föreningar ska kunna dra nytta av arrangemanget. Om en kanotuthyrare kan använda tävlingen för att hyra ut fler kanoter under tävlingsperioden så är ju det fantastiskt. Och en förening skulle kunna dra ihop en fotodag för sina medlemmar, menar Malin Tan som är projektledare.

Det är många bitar som ska på plats innan tävlingen kan dra igång. Kriterier för vinnande bidrag och tävlingens tema är så klart två viktiga bitar. Men en annan viktig del är hållbarhet.

– Vi har många skyddsvärda platser och känsliga områden och djur och vi vill att alla som deltar i tävlingen förstår det. Just nu pågår ett arbete med att ta fram tips till tävlingsdeltagare gällande hur vi rör oss och fotar hållbart i naturen. Det är redan självklart för många men för andra kan det vara otydligt. Vi som arrangör ska ge bra förutsättningar för hållbart fotande, berättar Malin.

Tävlingsform och regler

Det är en naturfototävling för amatörfotografer och inlämningsportalen kommer att vara öppen 1/5 – 15/6.

Temat är Med kärlek till vatten.

  • Bilden ska gestalta kärleken till vatten och de tävlande väljer fritt hur de vill visa det.
  • Bilden ska vara tagen i en av de sex kommunerna och den som tävlar ska vara över 18 år och ha tagit bilden själv.
  • Bilden kan vara tagen under vilken årstid som helst och behöver inte vara nytagen.

Sex vinnare utses som vinner varsitt presentkort på övernattning och 2-rättersmiddag för 2 personer.

Fotoutställning

När tävlingen är genomförd ska ett urval av bilderna visas i en fotoutställning. Ambitionen är att fotoutställningen, som planeras till hösten, ska kunna visas i sex kommuner samtidigt.

– Visst hade det varit fantastiskt om alla kommuner kan ha utställningen samtidigt? Vi håller på att kolla om det är praktiskt och ekonomiskt genomförbart, men det hoppas vi verkligen, avslutar Malin.

Naturturism Rönne å och Ringsjöarna

Stöd från EU

För att genomföra projektet har kommunerna fått stöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Leader Nordvästra Skåne med Öresund. Att projektet är ett Leaderprojekt betyder att vi använder oss av den så kallade leadermetoden där en viktig princip är att du som är boende och verksam i området ska vara med och påverka och driva utveckling. Metoden lägger stor vikt vid att skapa samsyn mellan människor och organisationer kring vad utvecklingen ska innebära.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window