Smurfit Kappa skapar Sveriges största arkfabrik i Eslöv

Smurfit Kappa väljer Eslöv för sin nya wellpappsatsning. Bolaget flyttar sin verksamhet i Landsbro i Småland till Eslöv. I Eslöv är tanken att verksamheten ska sammanföras även med Arlövsenheten och därmed bilda Sveriges största arkfabrik. För Eslöv innebär det minst ett trettiotal nya arbetstillfällen.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Genom sammanslagningen vill Smurfit Kappa skapa en enhet med högre kapacitet och konkurrenskraft. Den nya arkfabriken blir ett starkt komplement till den befintliga wellfabriken i Eslöv.

Arbetet med sammanslagningen sker gradvis under hösten. Hela flytten beräknas vara genomförd till årsskiftet Samtlig personal i Landsbro och Arlöv har fått erbjudande att följa med till den nya verksamheten i Eslöv. För Eslövs del innebär satsningen många nya arbetstillfällen.

Vi är glada att Smurfit väljer att lokalisera verksamheten till Eslöv. Etableringen är ytterligare ett exempel på nyinvesteringar bland företagen som bekräftar Eslövs kommuns betydelse som industri- och tillverkningskommun, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya enhetens namn kommer att bli Welltillverkaren

Smurfit Kappa är världsledande inom pappersbaserade förpackningar. Bland annat tillverkas wellpappförpackningar, wellpappråvara och ”bag in box”.

Företaget har 46 000 anställda fördelat på 350 produktionsenheter i 36 länder. I och med sammanslagningen blir den nya produktionsanläggningen i Eslöv Sveriges största arkfabrik och antar namnet Welltillverkaren.

Vi tror mycket på sammanslagningen av verksamheterna i Arlöv och Landsbro. Att platsen för den nya större enheten blir Eslöv känns logiskt då vi redan har mycket verksamhet på orten och kommer att få synergier mellan de båda fabrikerna. Dessutom är Eslöv som ort spännande på många sätt. Dels är det en kommun i utveckling, dels är den centralt belägen med pendlingsavstånd till flera större orter, säger Martin Engholm, General Manager på Smurfit Kappa Eslöv.

Smurfit Kappa är i full gång med att rekrytera ett trettiotal personer till produktionen, men är långt ifrån klara med det.

Om du som läser detta är sugen på att vara med och skapa Sveriges största arkfabrik, eller om du känner någon som kan vara intresserad, är du välkommen att kontakta mig, säger Maria Danell, HR Manager på Smurfit Kappa Eslöv.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window