Vårens företagsbesök med kommunens politiker

I det strategiska arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för näringslivet bjuder vi årligen in politiker till såväl företagsbesök som temadagar med näringslivet i fokus.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Under våren har vi genomfört flera företagsbesök. Företagsbesöken med kommunstyrelsens arbetsutskott görs två gånger per år. Däremellan är kommunalråden är ute på regelbundna företagsbesök både på egen hand och tillsammans med tjänstepersoner.

Besök hos Divad Industrifastigheter

Divad Industrifastigheter

Bengt-Arne Davidsson har tillsammans med sin familj förvärvat fastigheten Telefonen på Gustavslund och uppfört elva mindre, friköpta, industrifastigheter med äganderätt och en del av en gemensamhetsanläggning. För Eslövs del är det nytt koncept som vänder sig till företagare med behov av en mindre lokal. Av de elva fastigheterna är enligt hemsidan sex sålda, tre bokade och resterande två lediga. Fastigheterna är tänkta att användas till exempel för produktion, partihandel och lager. Läs mer om Divad Industrifastigheter.

Besök hos Bilmånsson

Bilmånsson

Bilmånsson Tillhandahåller nya och begagnade bilar, serviceverkstäder och tankstationer. Nybilsmärkena är Volvo, Renault samt Dacia. De 175 medarbetarna finns på någon av anläggningarna i Eslöv, Hörby, Ängelholm, Klippan och Båstad. Företaget som grundades 1922 i Hörby men som sedan början av 2000-talet har haft sätet i Eslöv säljer 5 000 bilar om året samt omsätter 1 miljard kronor. Läs mer om Bilmånsson.

Besök hos Zeppelin Cat

Zeppelin Cat

Vi gör ett nytt försök med att besöka Zeppelin då det tidigare planerade ksau-besöket i december förra året fick ställas in på grund av pandemin. Redan 1937 fick Carl Engström den första Cat-agenturen i Sverige. Idag är Zeppelin Sverige AB exklusiv återförsäljare av Caterpillar Inc i Sverige och erbjuder över 100 maskintyper, från minigrävare till gigantiska gruvtruckar. Enligt SCB:s företagsregister har företaget mellan 20–49 anställda i Eslöv. Zeppelin finns på 14 platser i Sverige och har cirka 520 anställda. Läs mer om Zeppelin Cat.

Besök hos Eslövs kakel

Eslövs Kakel

Eslövs Kakel blev år 2021 utsedda till gasellföretag av Dagens Industri, som varje år utser de snabbast växande företagen i Sverige. På listan över de mest framgångsrika företagen i Skåne kvalade de  in sig på plats 57. Eslövs Kakel erbjuder tjänster av hög kvalitet som utförs av certifierad personal, med den senaste tekniken inom kakel och klinker. Eslövs Kakel har nära kontakt med kunden för att skapa varaktiga relationer som leder till återkommande kunder, vare sig det gäller etablerade aktörer inom näringslivet eller privata konsumenter. Läs mer om Eslövs Kakel.

Från vänster: Madeleine Atlas, Katarina Borgstrand, Fredrik Ottesen, Kristian Lindell, Johan Andersson

Optimera

Optimera är en av Sveriges största bygghandelskedjor med 61 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1 000 anställda, varav 13 i Eslöv, och omsätter drygt 4 miljarder kronor. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Optimeras bygghandel i Eslöv vänder sig både till privatkonsumenter och till proffsbyggare. Läs mer om Optimera i Eslöv.

Jula i Eslöv

Jula

Som varuhus nummer 114 slog Jula i Eslöv upp portarna på Flygstaden i november 2021. I det 2 100 kvadratmeter stora varuhuset finns cirka 25 medarbetare och 15 000 olika artiklar. Familjeföretaget Jula grundades 1979 på gården Jultorp i Västergötland. I spåren av oljekrisen började man tillverka vedkapar hemma på gården. 43 år senare är man 4 000 anställda i företaget på 115 varuhus, varav 62 i Sverige, 37 i Norge och 16 i Polen. År 2020 omsatte koncernen 9,8 miljarder kronor. Läs mer om Jula i Eslöv.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window