Första spadtaget för Lidl i Eslöv

Det första spadtaget för Lidls butik i Eslöv har nu tagits. Planen är att dagligvaruhandeln ska öppna vid Bergarondellen i februari nästa år. Det innebär ett 20-tal nya arbetstillfällen i Eslöv.

– Detta är en satsning som många välkomnar och som innebär en breddning av dagligvaruhandeln här i Eslöv, sa Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, som var en av dem som höll i spaden vid första spadtaget på tisdagen.

Här tas första spadtaget för Lidl i Eslöv, från vänster: Niclas Kjellman, försäljningsdirektör Lidl, Monika Kardacz, Folkets Bygg, Johan Andersson, Eslövs kommun, Petra Wahlström, fastighetschef Lidl, Elin Flyrén, Folkets Bygg, och Robert Zubkowicz, byggprojektledare.

Skapar arbetstillfällen

Lidl har redan 28 butiker runt om i Skåne. I Eslöv blir själva affärslokalen 1 400 kvadratmeter stor. Det blir en fullsortimentsbutik med färskvaror och en större bake-off-avdelning.

– Nu ser vi fram emot den nya etableringen här vid porten in mot Eslöv. Det handlar ju inte bara om att vi får en affär till, utan det handlar också om att det skapas arbetstillfällen och möjligheter för människor att få en inkomst. Så när företag väljer att etablera sig hos oss blir det en vinn-vinn-situation för alla, säger Johan Andersson.

Eva Hallberg, kommundirektör, Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens första vice ordförande, och Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande, inspekterar den mur som ska se till att de fridlysta vattensalamandrarna är skyddade.

Spa-hotell för vattensalamandrar

Bygget kommer igång efter flera förseningar. Bland annat på grund av att fridlysta vattensalamandrar upptäcktes i en damm på området förra året. Efter en omfattande utredning kommer Lidl att vidta flera nödvändiga åtgärder för att skydda och bevara det lilla groddjuret.

Bland annat finns redan en skyddsmur som ska se till att salamandrarna inte går in på själva byggområdet eller kan ta sig ut på vägen.

– Vi kommer även att bygga ett vattensalamanderhotell i vattenbrynet som säkerställer grodartens fortplantning. Jag har jobbat många år i branschen, men det är första gången jag planerar en hotell- och spa-resort för grodor, säger Petra Wahlström, fastighetschef på Lidl Sverige.

Lidl får klartecken för ny butik

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window