Handel och försäljning

Du som driver företag inom handel, till exempel en kiosk, en butik eller en affär måste se till att det som säljs på marknaden inte innehåller något som är farligt för kunderna eller miljön och att det är märkt på rätt sätt. När du säljer alkohol, cigaretter, e-cigaretter eller annan tobak behöver du också tillstånd för försäljningen.

Exempel på regler och tillstånd för handel och försäljning

Exponera varor utanför butik på offentlig plats
Varuskyltning kallas det om du vill visa upp varor utanför din butik. Innan du ställer ut dina varor behöver du söka polistillstånd.

Skyltning på offentlig plats
Läs vilka regler som gäller för gatupratare, skyltar och flaggor i Eslövs kommun.

Läs mer på eslov.se

Företag som säljer varor eller produkter på marknaden är ansvariga för att kontrollera och se till att det som säljs inte innehåller miljögifter eller ämnen som är farliga för människors hälsa. Kemiska produkter och kemikalier som säljs och hanteras i verksamheten måste märkas riktigt och förvaras säkert, precis som alla andra varor. Allt handlar om att skydda kunderna och se till får rätt information om vad de faktiskt köper. Ansvaret kallas för egenkontroll.

Om ditt företag säljer alkoholdrycker, cigaretter, e-cigaretter eller tobak till vattenpipor så måste du också ha tillstånd att få göra det. Du måste även till att de burkar och glasflaskor som kunderna köper kan pantas och är märkta på rätt sätt.

Läs mer under Regler och tillstånd:

Tobaksförsäljning

Folköl och e-cigaretter

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window