Gym och fritidsanläggningar

Driver du ett gym, en fritidsanläggning eller liknande? Få reda på vilka tillstånd och regler som gäller och vad som krävs av dig.

Företag som ska starta fritidsanläggningar måste anmäla sin verksamhet innan starten. När du anmäler förklarar du hur din anläggning ska se ut och hur du ska driva verksamheten enligt de regler som finns för hygien, rengöring, ventilation och kemikalier. Kontakta företagslotsen för att få hjälp att fylla din anmälan.

Om byggnaden för din fritidsanläggning har använts till något annat tidigare, kan du också behöva söka bygglov för din verksamhet. Samma sak kan gälla om du driver en fritidsanläggning och ska göra en ändring i byggnaden.

En bra idé om du funderar på är starta ett gym att vara ute i god tid med dina ansökningshandlingar och tillstånd. Branschen för träning och hälsa fortsätter att förändras och med det gäller det att hålla koll på vilket ansvar du har som gymägare.

Exempel på regler och tillstånd för gym och fritidsanläggningar

Köldmedier

Köldmedier är ämnen som ingår i bland annat kylar, frysar, luftkonditioneringsanläggningar, fordon och värmepumpar. Köldmedier bidrar till växthuseffekten och om du har en köldmedieanläggning så måste du följa särskilda regler för att förhindra utsläpp. Läs mer om köldmedier.

Att tänka på vid försäljning av hälsokost
Om du säljer kosttillskott och andra hälsopreparat är det viktigt att Livsmedelsverket godkänt det du säger om tillskotten. Det gäller också om du säljer tidigare okända ämnen.

Verksamheter där människor yrkesmässigt erbjuds hygieniska behandlingar som innebär risk för blodsmitta eller annan smitta, och bassängbad för allmänheten eller som på annat sätt används av många människor är anmälningspliktiga verksamheter.

Läs mer om vad som gäller för hygienlokaler.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window