Kompetens och utbildning

Behöver du som företagare gå en utbildning? På den här sidorna har vi samlat länkar till digitala utbildningar.

Digitala utbildningar

Det finns alltid behov av att bredda och utveckla sin kompetens – oavsett om du driver eget företag, är anställd eller om du är arbetssökande. Är du nyfiken på att utveckla ditt varumärke eller din marknadsföring så att kunder enklare kan hitta till dig? Har du en affärsidé och vill starta eget men är inte helt säker på hur du går tillväga? Här hittar du utbildningar som kan vara till hjälp.

Utbildningar inom att starta företag

Kursen guidar dig i allt från hur du startar ditt företag till hur du skaffar kunder och kommer igång med din försäljning. Dessutom får du tips och råd om hur du håller koll på företagets ekonomi.

Arrangör: Visma. Kostnadsfri.

Starta eget-skolan

Är du ny i Sverige och vill starta ett företag här? Genom Almis filmer ”Företagarskolan” får du information på lätt svenska om vad du ska tänka på när du ska starta ditt företag.

Arrangör: Almi. Kostnadsfri.

Företagarskolan – filmer på lätt svenska

I den här kursen lär du dig hur enskild firma och aktiebolag fungerar och vilka fördelar och nackdelar som finns med respektive företagsform.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Bästa företagsformen

Funderar du på att starta företag? Har du frågor om vad du behöver tänka på eller vad du behöver göra inför registreringen? Skatteverket arrangerar kostnadsfria webbseminarium och digitala informationsträffar där du får lära dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta.

Arrangör: Skatteverket. Kostnadsfritt.

Bra att veta när du startar företag

Att förverkliga sin idé och starta företag är spännande, men hur gör man för att i möjligaste mån ‘säkra’ framgång och undvika fallgropar och misstag? I Almis guide ‘Startguiden – Starta eget på rätt sätt’, som du kan ladda ner via länken nedan, får du svaren.

Arrangör: Almi. Kostnadsfritt.

Startguiden – Starta eget på rätt sätt

Utbildningar inom företagsamhet

Fokus Affärsutveckling är Almis modell som beskriver hur du kan utveckla en innovativ idé till ett framgångsrikt företag.  Guiden vägleder dig genom fyra faser som tar din idé till marknaden. Den hjälper dig att skapa ett dokument som dessutom underlättar kommunikationen med personer som hjälper till längs vägen.

Arrangör: Almi. Kostnadsfri.

Fokus Affärsutveckling

Att köpa ett företag kan vara den enklaste och snabbaste vägen att bli egen företagare. Möjligheten att styra över din egen tid och få driva ditt eget företag ligger närmare än du kanske tror. Företagsköp kan också vara ett sätt att expandera din verksamhet. I Almis broschyr Företagsköp hittar du konkreta tips och råd som underlättar på vägen till det rätta köpet.

Arrangör: Almi. Kostnadsfri.

Smartare företagsköp

Är företaget som du leder eller driver är i behov av finansiering? Eller kanske du behöver finansiering för att förverkliga din affärsidé? Då är den här guiden för dig! Du kommer kanske att bli förvånad över hur många olika sätt det finns att finansiera ditt företag för att skapa tillväxt. Dessutom får du tips om hur du kan minska företagets kapitalbehov, så att du bara behöver låna de pengar som är helt nödvändiga för att lägga grunden till framtida framgång.

Arrangör: Almi. Kostnadsfri.

Så gör du affärsidén till verklighet

Utbildningar inom marknadsföring

Lär dig grunderna i digital marknadsföring med Digitalakademins kostnadsfria kurs som godkänts av Interactive Advertising Bureau. Det finns 26 moduler att utforska som har tagits fram av Googles utbildare. Modulerna innehåller ett stort antal praktiska övningar och exempel som hjälper dig att omvandla kunskap till handling.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Gunderna för digital marknadsföring

Upptäck vad som krävs för att driva ett framgångsrikt företag på webben. Du lär dig också hur du bygger upp en digital närvaro, använder e-handel, skyddar ett företag från hackare och blir uppmärksammad lokalt.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Ta företaget online

Upptäck några av de många sätt företag kan nå ut till och få kontakt med fler kunder online. Du lär dig också hur du kan förbättra ditt resultat i sökmotorer (SEO) och använder onlineannonsering (SEM) för att öka försäljningen och medvetenheten.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Se till att kunderna hittar dig online

Hur du kan skapa en framgångsrik strategi för annonsering och marknadsföring. Dessutom förklarar utbildningen hur e-postmarknadsföring, videoannonser och displayannonser kan hjälpa dig nå ut till fler av de rätta kunderna.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Marknadsför ett företag med onlineannonsering

Vill du veta vad som krävs för att lyckas globalt? Upptäck hur du kan komma in på nya marknader och sälja till kunder runt om i världen.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Expandera företaget till andra länder

Lär dig hur företag kan växa och bli större på webben och nå ut till värdefulla nya kunder via mobilen.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Nå ut till kunder på mobila enheter

Med grundläggande färdigheter i webbanalys kan företag enkelt mäta hur bra det går för deras onlinemarknadsföring och få ännu bättre resultat.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfri.

Förstå kundernas behov och onlinebeteenden

Denna 45 minuter långa introduktionskurs ger dig förståelse för hur AI fungerar så att du kan göra rätt val kring nästa steg på AI resan för dig själv eller din organisation.

För att uppnå hållbarhetsmålen och stärka Sveriges konkurrenskraft är det viktigt att öka förståelsen för AI:s potential. Det är särskilt viktigt att denna förståelse ökar bland politiker, styrelseledamöter, VD:ar och andra viktiga beslutsfattare.

Arrangör: AI Sweden. Kostnadsfri.

Introduktion till AI för ledare

Allt det du och dina medarbetare gör och säger – varje dag, 365 dagar om året, 24 h per dygn – bygger varumärket. Du kan bara förhålla dig till det på två sätt. Antingen bygger du varumärket medvetet eller så låter du det ske omedvetet. I den här kursen får du lära dig att pitcha in ditt företag, och få fler att välja er!

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Bygg ditt varumärke själv

Kursen är gjord för dig som:

  • Vill skapa kvalitativt innehåll på din hemsida, blogg, sida på Facebook etc
  • Vill komma högre upp i sökresultatet på Google med din kanal på nätet
  • Göra ditt innehållsskapande så effektivt som möjligt
  • Vill marknadsföra dig med intressant innehåll till din målgrupp
  • Vill jobba med skapande av innehåll som proffsen gör
  • Minska utgifterna för din marknadsföring och samtidigt öka intäkterna

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Bemästra Content Marketing

Det här är en av fyra kurser i kurspaketet ”Gör din egen affärsplan”. I den här kursen får du hjälp att marknadsföra ditt företag och verktyg för hur du ska locka kunder och dra in affärer. Lär dig att definiera din målgrupp, paketera din varor eller tjänster och sätta pris. Analysera dina konkurrenter och förstå marknadsföringens olika delar – från PR, till klassisk reklam och marknadsföring i sociala medier.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Marknadsföring för egenföretagare

Vill du öka försäljningen, bygga varumärke och hålla en regelbunden kontakt med dina kunder? Då är nyhetsbrev ett effektivt verktyg. Det här kurspaketet går igenom syfte och mål med nyhetsbrevsutskick. Du får hjälp med att sätta en strategi för ditt eget arbete och vi delar med oss av kunskap som rör strukturen på breven, design och målgruppsanpassning. Du får konkreta skrivtips och råd om hur du kan hitta mottagare av dina nyhetsbrev.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Öka försäljningen med nyhetsbrev

Det är enklare än vad du tror att sköta PR-arbetet själv. För oftast är det dyrt och krångligt att ta in konsulthjälp, och därför kan du spara tid och pengar om du går den här utbildningen. Kurspaketet går igenom alla steg från att ta fram en nyhet för ditt företag, till att skriva en bra pressrelease och sprida den på bästa sätt. Här får du fina verktyg och smarta tips på hur du kan göra ditt företag mer känt i media.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

PR för nyföretagare

Utbildningar inom administration och ekonomi

Med det här kurspaketet får du de kunskaper du behöver för att kunna göra en affärsplan. Det består av fyra delkurser inom följande ämnen: Affärsidé och företagsstart, Administration och strategi, Marknadsföring och Ekonomi.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift

Gör din affärsplan

Det här är en av fyra kurser i Nyföretagarcentrums kurspaket ”Gör din egen affärsplan”. I den här kursen får du hjälp med att planera det praktiska inför din företagsstart. Vad är det första du ska göra? Har du några etableringshinder och hur ser din strategi ut? Kursen hjälper dig med avtal, val av bolagsform, SWOT-analys och hur du bygger ditt nätverk på bästa sätt.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift.

Administration och strategi för egenföretagare

Som företagare är avtal den grund en stor del av din verksamhet vilar eller kommer att vila på. Som seriös företagare vill du ha genomtänkta avtal med dina kunder, dina leverantörer, dina anställda och de konsulter eller andra företagare du samarbetar med. Det finns många fallgropar på det här området. Almis guide för hur du skriver avtal kommer att hjälpa dig att undgå några av dessa genom att förklara de grundläggande reglerna kring avtalsskrivande och tipsa om vad du bör tänka på när du ingår avtal.

Arrangör: Almi. Kostnadsfritt.

Allt du behöver veta om att skriva avtal

Lär dig grunderna i bokföring – på under 60 minuter! I Vismas webbaserade kurs i bokföring får du lära dig bokföringens grunder. Du får lära dig allt från lagar och regler till hur du deklarerar moms.

Arrangör: Visma. Kostnadsfritt.

Bokföringsskolan

Fortsättningskursen där du får ta del av resterande tre lektioner (6 timmar totalt) av Nyföretagarcentrums bokföringskurs. I den här kursen lär du dig bland annat hur du hanterar momsen och bokför löner.

Arrangör: Nyföretagarcentrum. Kursavgift

Bokföring för alla – del 2

Utbildningar inom personlig utveckling

När du blir bättre på att tala öppet om vad du uppnått kan andra förstå dina styrkor och färdigheter. I de här videorna diskuteras begreppet egenreklam och varför det kan vara svårt. Här får du även råd och praktiska tips som hjälper dig att stärka ditt självförtroende och din självkänsla.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfritt.

Bygg upp självförtroendet och framhäv dig själv

För att bli så produktiv som möjligt gäller det att planera tiden klokt. Google Digitalakademin visar hur du stärker produktiviteten med hjälp av samarbetsverktyg i molnet och effektiviserar arbetet genom prioritering och delegering.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfritt.

Öka din arbetsproduktivitet

Förmågan att tala inför publik är inte något vi föds med, utan något vi lär oss. Att tala inför folk är inte bara för utvalda personer, alla kan lära sig det. I den här kostnadsfria kursen går Google Digitalakademin igenom viktigt kroppsspråk när du talar offentligt och hur du förbereder ett tal så att det är anpassat efter din publik.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfritt.

Tala offentligt

Oavsett om du driver ett företag, ska ta nästa steg i karriären eller letar efter ett jobb så kan nätverkande hjälpa dig att ta kontroll över din karriär. I den här kostnadsfria kursen går Google Digitalakademin igenom hur du bygger ett nätverk och ett personligt varumärke, både online och i den verkliga världen.

Arrangör: Google Digitalakademin & FutureLearn. Kostnadsfritt.

Effektivt nätverkande

I dag spelar teknik en stor roll i de flesta människors liv, men hur kan du se till att det faktiskt gör livet bättre snarare än att distrahera dig från det? I den här utbildningen av Google Digitalakademin får du lära dig varför det är viktigt att ha en hälsosam relation till teknik och hur du kan få större kännedom om din egen onlineanvändning. Du får också lära dig om olika verktyg som du kan använda som hjälp för att utveckla och upprätthålla hälsosamma teknikvanor.

Arrangör: Google Digitalakademin. Kostnadsfritt.

Digitalt välmående

Med rätt verktyg och färdigheter kan alla nå fram till sitt drömjobb. Lär dig skapa ett starkt CV och ansökningsbrev, utveckla din närvaro online, spika intervjun och hålla rätt riktning för att ro hem ditt nästa jobb.

Arrangör: Digitalakademin. Kostnadsfritt.

Få ett nytt jobb

Någon gång kommer vi alla behöva presentera framför en grupp människor – oavsett om det är en idé till ett projekt, resultat som presenteras eller ett beslut som ska förklaras. I denna kurs av Open Classrooms får du lära dig hur du presenterar självsäkert och håller din publik intresserad under presentationen.

Arrangör: Open Classrooms. Kostnadsfritt. Engelska.

Bli bättre på att tala offentligt

I den här digitala kursen som ges av Open Classrooms får du lära dig hur du hittar din plats i gruppen, hur ni skapar bra relationsdynamik, hur man bäst delegerar uppgifter till gruppmedlemmar genom positiv kommunikation och mycket mer!

Arrangör: Open Classrooms. Kostnadsfritt. Engelska.

Jobba effektivt i grupp

Varje dag behöver du ta beslut, oavsett om det gäller ett svårt val eller att ta ställning till någon fråga. Hur använder jag all tillgänglig information för att kunna argumentera för min sak? Hur använder jag ett bra argument? Hur framställer jag min åsikt på ett bra sätt? Du får lära dig att tänka kritiskt i denna digitala kurs som arrangeras av Open Classrooms!

Arrangör: Open Classrooms. Kostnadsfritt. Engelska.

Utveckla ditt kritiska tänkande

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window