Ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder den 15 juli

Folkhälsomyndigheten bedömer att fler av de föreslagna anpassningarna av smittskyddsåtgärderna för nivå 2 kan genomföras den 15 juli. Att undvika trängsel och att följa de allmänna råden är fortsatt mycket viktigt.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Den 1 juli gjordes en rad anpassningar av restriktionerna som finns för att förhindra spridningen av covid-19, och sedan dess har antalet smittade personer och vårdade för covid-19 fortsatt att minska. Antalet personer som vaccinerat sig fortsätter också att stiga. Folkhälsomyndighetens sammantagna bedömning är därför att det från och med den 15 juli är möjligt med ytterligare anpassningar av restriktionerna i enlighet med det förslag för nivå 2 som tidigare presenterats.

Exempel på anpassningar från den 15 juli

  • Den kvadratmeterbegränsning som styrt hur många personer som samtidigt får vistas på en viss plats, till exempel en butik, ett gym, en nöjespark eller djurpark tas bort.
  • Storleken på sällskap som har anvisade sittplatser på en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning, till exempel en fotbollsmatch, höjs från fyra till åtta personer. Detta gäller både inom- och utomhus. Sällskapet ska fortfarande kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter till andra sällskap.
  • Regeringen har även beslutat att passagerarbegränsningar i långväga kollektivtrafik tas bort, och att kommunernas möjlighet att besluta om vistelseförbud på särskilt angivna platser upphävs.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window