Så får du hjälp att spara energi i dina lokaler

Hösten är här och kallare tider kräver mer energi för att värma upp våra fastigheter. Men att hitta rätt uppvärmning är en mer komplex fråga än man kan tro. Hos kommunens energi- och klimatrådgivare får du råd.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Evelina Nordström är energi- och klimatrådgivare i Eslövs kommun där hon hjälper företag och privatpersoner att energieffektivisera. Hon ser att många hör av sig efter att de har flyttat till en villa.

Kontakta energi- och klimatrådgivare Evelina Nordström

– De har upptäckt att de har en stor energiförbrukning och vill veta vad de ska ändra på för att få bästa effekt. Men det beror helt på vad för slags hus de bor i. För vissa kanske den bästa lösningen är att tilläggsisolera taket, för andra att byta fönster, menar Evelina Nordström.

–Företagare kan behöva hjälp att hitta problemområden och prioritera vad som kan ge störst resultat att börja med, säger Evelina Nordström.

Den som hyr sina lokaler kan också få rådgivning, även om möjligheterna till energieffektivisering är mer begränsade.

Solceller är trendigt

Solceller är populärt och många frågar om dem. Men när det gäller uppvärmning är de inte alltid det bästa valet.

– Det beror på hur stort tak man har, hur stor energiförbrukning man har och vilken uppvärmning man har idag. Om man har stora tak på sina lokaler och en energikrävande verksamhet så kan solceller vara en bra investering, berättar Evelina Nordström.

–Det krävs inte alltid att man satsar på en helt ny lösning för att bli energisnålare. Även om man byter från en gammal värmepump till en ny kan man oftast få en energibesparing.

Opartisk och gratis rådgivning

Kommunens rådgivning är opartisk och helt gratis att anlita. Kostnaden står staten för genom Energimyndigheten. Evelina Nordström får inte rekommendera någon lösning men diskuterar gärna olika förslag. Hon kan också ge annan matnyttig information, om stöd som finns att söka och tips på kostnadsfria föreläsningar och utbildningar för att effektivisera sitt energiarbete.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window