Företagsklimatet i Eslöv bättre än någonsin

Eslövs företagsklimat har aldrig varit bättre. I Svenskt Näringslivs rankning klättrar kommunen 80 placeringar till plats 103 bland Sveriges kommuner. Det är det bästa resultatet någonsin.

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Redan i våras kom en indikation på att Eslöv lyft sig ordentligt när det gäller hur nöjda företagen är med kommunen. Nu är det svart på vitt att Eslöv är den andra bästa klättraren i Skåne, näst efter Höör, och den fjärde bästa i riket.

Det är otroligt glädjande att se att vårt hårda arbete ger resultat. Vi kan till exempel se att företagarna upplever dialogen med kommunen som mycket bättre, vilket vi jobbat hårt med, säger Johan Andersson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Glada idag! Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Eva Hallberg, kommundirektör, Lars Persson, näringslivschef, Catharina Malmborg, kommunstyrelsens första vice ordförande, och Cecilia Wennersten, näringslivsstrateg.
Glada idag! Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Eva Hallberg, kommundirektör, Lars Persson, näringslivschef, Catharina Malmborg, kommunstyrelsens första vice ordförande, och Cecilia Wennersten, näringslivsstrateg.

Topp 30 för information

Svenskt Näringsliv mäter årligen företagsklimatet i de svenska kommunerna genom enkäter till sina medlemsföretag. Resultatet presenteras sedan i en rankning där en rad faktorer vägs samman för att ge den slutgiltiga placeringen.

– Målet är att nå en topp 50-placering i Sverige 2024, en placering som idag känns fullt realistisk, säger Lars Persson, näringslivschef i kommunen.

Företagarna i Eslöv är nöjda med den information som de får från kommunen. På detta område är kommunen i topp 30, vilket innebär ett hopp på 78 placeringar.

– Målsättningen är att företagarna upplever att de har nära till både tjänstepersoner och politiker och det är glädjande att det märks i mätningen, säger Catharina Malmborg (M), kommunstyrelsens första vice ordförande.

209 platser upp för upphandling

Ett av de områden där Eslöv lyft sig allra mest är kommunens arbete med upphandlingar. Eslöv ligger i år på plats 33 i Sverige, vilket är en förbättring med 209 placeringar.

– Det är otroligt roligt att se att vårt utvecklingsarbete inom inköps- och upphandlingsorganisationen börjar ge positiva resultat i statistiken. Vi har jobbat aktivt med att göra upphandlingsprocessen så smidig och enkel som möjligt, säger Susanna Karlsson, chef för upphandling och inköp.

Hon berättar att fokus har varit på att få igång en dialog med leverantörerna för att bättre kunna tillmötesgå deras behov. Bland annat har kommunen en webbsida där pågående och kommande upphandlingar publiceras. Efter varje avslutad upphandling får de som lämnat anbud en enkät där de får tycka till om processen.

Hårt arbete gav resultat

I den rankning som presenterades 2021 trillade Eslöv ner flera placeringar. Kommunen gick då från plats 134 till plats 183. Sedan dess har Eslöv arbetat hårt för att förbättra företagsklimatet, vilket nu har gett resultat i mätningen.

Läs mer

Häng med och besök några av Eslövs 3 500 företag!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window