Företagsbesök med kommunens politiker

I det strategiska arbetet för att ge de bästa möjliga förutsättningarna för näringslivet bjuder vi årligen in politiker till såväl företagsbesök som temadagar med näringslivet i fokus…

Nyheten är mer än 60 dagar gammal

Företagsbesöken med kommunstyrelsens arbetsutskott görs två gånger per år. Däremellan är kommunalråden är ute regelbundna företagsbesök både på egen hand och tillsammans med näringslivschefen och andra tjänstepersoner på

Det är viktigt att vi som kommunens politiker och tjänstepersoner i kommunen för en löpande dialog med våra företag på hur vi kan göra det ännu enklare och mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Eslövs kommun , säger Johan Andersson, kommunstyrelsens ordförande.

Orkla Foods Sverige

Årets första företagsbesök tillsammans med kommunstyrelsen arbetsutskott började på Orkla Foods Sverige. Erik Wendel, platschef i Eslöv, visade oss runt och berättade om deras verksamhet.

Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Orkla Foods Sverige.
Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Orkla Foods Sverige.

I Eslöv ligger en av Orkla Foods Sveriges största anläggningar som i sig består av fem separata anläggningar och ytan motsvarar 60 fotbollsplaner. Här arbetar cirka 400 personer med att tillaga vegansk mat, färdigrätter, se till att råvarorna som ska bli pyttipanna hackas och steks och lägga in gurkor och rödbetor. Potatis tas emot från odlare i egen potatismottagning och blir till pommes frites, potatismos och festpotatis.

På anläggningen i Eslöv lagar man cirka 55 000 ton mat per år under bland andra varumärkena Felix, Paulúns och Anamma.

Orkla Foods Sverige är en stor organisation där många i Eslöv har en stark koppling till företag. Jag arbetar för att skapa goda relationer med mina medarbetare och ser till att mina medarbetare ska våga ta egna initiativ, säger Erik Wendel platschef på Orkla Foods Sverige i Eslöv.

Mawima Teknik

Mawima Teknik har funnits i tio år och har sin bas i Eslöv. Deras affärsidé är att ge sjukhussängar, operationsbord och rollatorer ett nytt liv över hela Sverige. Vi träffade Andreas Månsson som är vd och ägare. Mawima Teknik har idag 11 anställda varav 4 st i Stockholm. De löser olika tekniska problem, reparationer och service på utrustning och hjälpmedel inom sjukvård, hemvård och äldrevård till kommuner och landsting, men har också en hel del privata aktörer.

Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Mawima Teknik.
Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Mawima Teknik.

Vi är nischade och erbjuder hög kunskap och stor flexibilitet samtidigt som vi älskar att ge service, säger Anders Månsson på Mawima Teknik.

Nordic Sugar Örtofta

Nordic Sugar Örtofta är en av de största och mest effektiva sockerfabrikerna i Europa. Här träffade vi Olof Dahlgren som är Site Manager.

Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Nordic Sugar i Örtofta.
Kommunstyrelsens arbetsutskott på företagsbesök på Nordic Sugar i Örtofta.

Under produktionssäsongen (som kallas kampanj) och löper från september till januari, är sockerbruket igång dygnet runt, sju dagar i veckan. Under denna period tar Nordic Sugar Örtofta emot och avverkar nära två miljoner ton sockerbetor som omvandlas till socker och foderprodukter av hög kvalitet. Fabriken sysselsätter cirka 150 personer. Under kampanjen utökas arbetsstyrkan med ungefär 100 kampanjanställda.

På Örtofta pågår miljardinvesteringar och under 2019 har vi för att effektivisera produktionsprocessen ytterligare satt ett nytt sockerhus i drift, berättar Olof Dahlgren. Under 2022 räknar vi med att samla all svensk sockerverksamhet i Örtofta.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window