Mikroföreläsningar

Våra samarbetspartners och sponsorer håller föreläsningar i Medborgarhuset.

Val av de mikroföreläsningar du önskar delta på görs i augusti. Du som bokar biljett till näringslivsdagen den 28/9 redan nu, kommer att få ett mail där du ombeds att komplettera din anmälan med val av mikroföreläsning. Sista anmälningsdag är den 21/9.

Boka dina biljetter här!

Skånska Dagbladet – Ta lagbyggandet till nästa nivå!

Mikroföreläsning med Malin Pedersén från Bonnier News

Bygg ditt företags varumärke och bli en bättre arbetsgivare! Employer branding handlar om hur ett företag uppfattas som arbetsgivare av potentiella, nuvarande och tidigare anställda – något som blir allt viktigare i konkurrensen om kvalificerade medarbetare.

Malin Pedersén är ansvarig för segmentet platsannonsering och Employer Branding på Bonnier News. Under flera år har Malin hjälpt företag att hitta rätt kandidater i det allt större digitala bruset.

Malin Pedersén berättar hur du kan ta lagbyggandet till nästa nivå genom att ge dig insikter kring hur vi arbetar med vårt arbetsgivarvarumärke.

Mikroföreläsningen arrangeras av Skånska Dagbladet – en del av Bonnier News Local.

VA SYD – Det är bara vatten. Det viktigaste vi har.

Mikroföreläsning med Kristina Hall från VA SYD

Varför lyder ordspråket ”inte ens vatten värt” när vatten är vår viktigaste naturresurs och vårt viktigaste livsmedel?

Vi måste lära oss använda vattnet smartare och mer hållbart. Vi har länge tagit vattnet för givet men faktorer som klimatförändring, befolkningsökning och samhällsutveckling ställer nya krav . Är det så att vi blivit bortskämda, Kanske måste vi anpassa oss efter tillgången, istället för att anpassa tillgången efter oss.

Kristina Hall, VA-strateg på VA SYD och självutnämnd vattennörd, delar med sig av olika tankar och perspektiv på vatten så att du nästa gång säger ”vatten är guld värt”.

Sparbanken Skåne – framtidssäkra företagets ekonomi!

Mikroföreläsning med Sparbanken Skåne, Patricia Håkansson och Adam Hoff

Välj in, välj bort och skapa en hållbar ekonomi i ditt företag. Förutom att ha en fungerande affärsmodell, måste företag idag ha full koll på regelverk och krav från omvärlden på hållbarhetsområdet. Lagkraven är både många, omfattande och förändras i snabb takt. I många fall kan dessutom förväntningarna från allmänhet och partners vara mer omfattande än lagarna.

Så hur kan ditt företag skapa en hållbar ekonomi för framtiden? Självklart handlar det om många medvetna val i vardagen, men det handlar också om hur affärer och investeringar mäts och följs upp. Vilken standard kommer ditt företag att behöva leva upp till – i närtid och på sikt?

Välkommen att lyssna till Sparbanken Skånes hållbarhetschef Patricia Håkansson och Adam Hoff, företagschef.
Sparbanken Skåne AB som berättar om hur konsumenter och företag tillsammans med finanssektorn kan bidra till samhällets gröna omställning.

Kraftringen – lokalt producerad el från solparker och vindkraft

Mikroföreläsning med Viktoria Renberg från Kraftringen

För att möta efterfrågan och sänka elpriserna MÅSTE förnybar energi tillföras i Skåne. Viktora Renberg, projektutvecklare på Kraftringen, håller ett föredrag med temat lokalt producerad el från solparker och vindkraft.

Vad gör Kraftringen gör för att öka elproduktionen i Skåne? Vilka nyttor skapas för medborgare i kommunerna och vilka motstående intressen finns till mer el från vind- och solparker? Viktoria berättar även hur vi alla kan bidra till en framtid mer bättre balans i elsystemet.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window