Läs mer om våra talare/artister

Karin Adelsköld

Kul på jobbet – humor och arbetsmiljö

Visste du att skratt är ett kraftfullt verktyg för att skapa en positiv arbetsmiljö? Studier visar att humor och skratt kan förbättra kommunikationen, stärka teamet, öka kreativiteten och minska stressen på jobbet. Genom att använda humor på rätt sätt kan vi bygga starka relationer och öka trivseln i arbetsgruppen.

Vi lever i en tid där arbetslivet förändras i en rasande takt. Allt fler människor jobbar på distans och använder digitala verktyg för att samarbeta och kommunicera. I denna nya arbetsmiljö är det viktigare än någonsin att vi inte glömmer bort att skratta och ha roligt tillsammans.

I denna föreläsning kommer Karin Adelsköld att guida dig genom de vetenskapliga och praktiska aspekterna av hur humor kan förvandla din arbetsplats till en plats där människor trivs och presterar på sin högsta nivå. Hon kommer att dela med sig av konkreta verktyg och övningar som du kan använda för att införa mer humor och glädje i såväl i ditt arbetsliv – som ditt liv.

Om Karin

Karin Adelsköld är vetenskapsjournalist och ståuppkomiker och har de senaste 12 åren jobbat med hundratals företag, myndigheter och organisationer. Utifrån humorforskning, de senaste studierna av vår psykiska hälsa under pandemin och grunderna i standup kan hon berätta vad som funkar för just din arbetsplats. Oavsett vad du jobbar med, om du är anställd eller egenföretagare och om du jobbar på plats eller på distans. Det är dags att vi tar humor på allvar!

Foto: Anders Nilsson

Tareq Taylor

Nordiska köket och mattrender i framtiden

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmet-krögare och uppskattad tevekock. Känd från en rad TV-program såsom Trädgårdstider, Go’kväll, Historieätarna, Tusen år till julafton, Plus och Sommarlov. Med sin kunskap, humor och karisma har han nått in i svenskarnas hjärtan och tänt nytt liv i matlagningens konst!

Tareq Taylor har ett brinnande intresse för matlagning, ekologi och odling. Förutom att driva restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö – den numera självklara mötesplatsen för Malmöborna –  så är han även engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling. Tareq Taylor vill att matlagning och odling ska väcka kärlek, lust och livsglädje!

Tareq berättar om sitt stora intresse för det nordiska köket. Genom sitt arbete med programserien Tareq Taylor’s Nordic Cookery har han rest runt och utforskat det fantastiska utbud av ingredienser som finns i de Nordiska länderna. En resa som bjudit på stor gastronomisk inspiration och även på underbara möten med människor som brinner för det de gör.

Olof Manner

Inflation och högre räntor: Kostnadschock för hushållen. En makroekonomisk resa med nedslag i verkligheten

Olof Manner, Senior Advisor på Swedbank, har mer än 30 års erfarenhet av finansmarknaden. På näringslivsdagen den 28 september ger han en nulägesbild av det ekonomiska läget i Sverige och världen, men ser även lättnader vid horisonten…

Olof Manner har arbetat i 25 år på Öhman Fondkommission i olika befattningar, bl.a. räntechef, Vice VD och Senior Advisor. Han har varit chef för Analysen på Swedbank i tre år och är idag Senior Advisor på Swedbank. Han sitter med i Dagens Industris Skuggdirektion, är finanskrönikör i Affärsvärlden och reservofficer.

Cecilia Nebel

Cecilia Nebel modererar även i år Näringslivsseminariet. Hon har ett förflutet som nyhetsjournalist, men bestämde sig för att gå sin egen väg och satsa på livejournalistik på scen och framför kamera. Sedan dess har det blivit många talkshows, poddar, konferenser och livesamtal med kända och okända människor. Cecilia har grundat flera bolag, bland annat eventbolaget Optimistklubben, och är väl insatt i näringslivets utmaningar och glädjeämnen.

Karin Tingne

Karin Tingne är soul-sångerskan som gjort succé på spelningar i södra Sverige. Nu kommer hon till Eslövs näringslivsdag med hela sitt band, blåssektion och kör.

Sång: Karin Tingne, Gitarr: Peter Tingne, Keyboard: Håkan Wendner, Bas: Jonas Hansson, Trummor: Göran Grufstedt, Munspel: Anders Ingvar, Tenorsaxofon: Jan Erlandsson, Barytonsaxofon: Jonas Palm, Kör: Camilla Jeremiasen Karlsson, Kör: Åsa Badeur.

Fotograf: Tobias Annetfeldt

Fredrik Häglund, Hans Karlsson, Victoria Karlsson och Markus Lahtinen

Affärstrender och tillväxtmarknader

Fredrik Häglund, företagare, entreprenör, fastighetsägare och tidigare strategi/ekonomiforskare på Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet samtalar med Hans Karlsson, investeringansvarig på Tibia Konsult och Markus Lahtinen som sedan många år arbetar på Institutionen för Informatik på Ekonomihögskolan om affärstrender och tillväxtmarknader.

Hans Karlsson har stor erfarenhet av att bedöma tillväxtmarknader och bolag som är i relativt tidiga faser. Han ger en bild över hur och var näringslivet kommer att utvecklas och vad som krävs för att nå tillväxt. Hans arbetar idag med bolagsstyrning, investeringar och företagsutvecklingar för en av södra Sveriges ledande bolagsgrupp, Family Office och har en internationell bakgrund från ledande positioner från Siemens, Kronans Apotek och Tele2.

Victoria Karlsson driver Vikastra AB som hon startade efter 25 år i branschen med marknadsföring, kommunikation och affärsutveckling i internationell B2B. Idag hjälper hon företag att inkludera hållbarhet i affärsstrategin och vara redo för kraven från EU, kunder och anställda. Hon faciliterar även ledarskapsutbildningar för transformativt ledarskap och jobbar med inre utveckling genom coachning och mentorskap.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window