Näringslivsseminarium 2021

Livesänt digitalt näringslivsseminarium 30/9 kl. 9-12

På scen från Medborgarhuset direktsänder vi vårt näringslivsseminarium digitalt i år igen.

Näringslivsseminariet leds av Trine Grönlund. Årets tema är hopp och framtidstro och kommer att belysa såväl trender och framtidsspaning som det gröna uppvaknandet.

Medverkar gör namnkunniga ledande näringslivsprofiler, lokala företagare och representanter för Eslövs kommun. För musikunderhållningen står Sonja Aldén, en av Sveriges mest folkkära sångerskor.

Länk till sändningen (som går att se i efterhand)

Årets talare

Henrik Mitelman är en prisbelönt krönikör i Dagens industri. Under de senaste fem åren har han blivit utsedd till Sveriges bästa ekonomijournalist. Dessutom är han något så ovanligt som en oberoende analytiker, rådgivare och styrelseledamot med förflutet som analyschef på SEB. Under årens lopp har Henrik gjort sig känd som en entusiastisk föreläsare som gärna talar om globala megatrender och världsekonomiska förändringar.

Hur påverkar allt detta oss? Vänder viruset de globala megatrenderna?  

Monica Lingegård, vd och koncernchef på SJ, pratar om det klimatsmarta resandet, om hur transportindustrin ska tackla FN:s klimatrapport, om utmaningar och framtid.

Monica siar om framtiden och hur vi ställer om efter pandemin, men också om trender och hur AI kan tillämpas för tågresande.

Karin Bodin är koncern-vd för Polarbröd vars stora bageri i Älvsbyn brann ner till grunden förra sommaren.

Karin kommer att prata om hur det är att ställa om och tänka nytt och hur djupt personliga kriser även kan vara en drivkraft.

Polarbröd är ett familjeföretag med rötterna i Älvsbyn senan 1879. Polarbröd AB grundades av Karins morföräldrar och drevs av hennes föräldrar innan hon själv blev vd 2006. Karin Bodin har fått många utmärkelser för sitt ledarskap, bland annat Hållbart ledarskap 2014 och Årets ledare i Norrbotten 2020.

Ebba von Sydow

Ebba Kleberg von Sydow började sin karriär som musikjournalist, och har genom åren arbetat som musikredaktör på P3, modechef på Expressen, chefredaktör för VeckoRevyn, programledare på SVT och är även författare till ett flertal böcker.

Idag driver hon Säker Stil med Emlia de Poret, är delägare i Bookbinders Design och har en rad uppdrag som influencer för flera stora varumärken.

Ebba kommer att berätta om hur du bygger eller stärker ditt varumärke. Hon kommer även att ge konkreta tips på hur du som företagare kan växla upp sin digitala kommunikation med hjälp av olika sociala medier.

Koncernchef Sven KristenssonSven Kristensson är koncernchef för börsnoterade miljöteknikbolaget Nederman.

Med tjugo år på VD-posten på Nederman, varav fjorton år som noterat bolag, är han en av de börs-VD:ar som suttit allra längst på posten.

Sven är Eslövsbo sedan många år och är bland annat engagerad i Dr P Håkanssons stiftelse.

Sven blickar framåt och berättar om det gröna uppvaknandet och omställningen till en hållbar framtid.

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten För att du finns.
Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet Till Dig, vilket sålde guld och belönades med ett flertal Grammisnomineringar samt gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin Årets Kvinnliga Artist.

Sedan dess har hon hunnit ge ut ytterligare fem album och turnerar flitigt över hela Sverige. Nu välkomnar vi Sonja till Eslövs näringslivsseminarium.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window