Samlad information för företagare om covid-19

Här hittar du som företagare i Eslöv samlad information om covid-19, allmänna råd och åtgärder och de möjligheter till stöd som erbjuds.

Vi vill gärna hjälpa dig och guida dig rätt. Vi finns här för att ta emot dig och lyssna på vilka utmaningar din verksamhet står inför. Vi tar också tacksamt emot information från dig om din verksamhet har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen. Har du frågor eller information att ge nås vi på foretag@eslov.se.

Sidan uppdateras kontinuerligt, men hittar du motstridig information ber vi dig att alltid följa råd och riktlinjer från respektive myndighets webbplats.

23 november: Publiktak i Skåne på åtta personer även för sittande deltagare

Länsstyrelsen Skåne beslutar att sänka publiktaket till åtta personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med sittande deltagare, förutom för begravningar där regeringen beslutat om ett undantag på 20 deltagare.

Läs mer på Länsstyrelsen Skånes webbsida

17 november: De skärpta allmänna råden förlängs för Skåne

De skärpta allmänna råden för Skåne förlängs till och med den 13 december. Beslutet har idag fattats av Folkhälsomyndighetens generaldirektör i samråd med Region Skånes smittskyddsläkare. Alla som vistas i Skåne län uppmanas i korthet att:

 • Undvika fysisk kontakt med andra personer än de som du bor tillsammans med
 • Avstå från att arrangera eller delta i fester eller liknande socialt umgänge
 • Avstå från hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad
 • Undvika att resa med kollektivtrafik
 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras
 • Avstå från exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar
 • Och naturligtvis: Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbsida

16 november: Ytterligare åtgärder för att hejda smittspridningen

Åtgärderna som presenterades den 16 november innebär att det ska bli förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare samt att det tidigare undantaget för sådana sammankomster och tillställningar som hålls på serveringsställen tas bort. Förslaget förväntas träda i kraft 24 november. Läs mer om åtgärderna på regeringen.se.

11 november: Alkoholförsäljning förbjuds från 22.00

Regeringen har föreslagit att servering som avses i alkohollagen av spritdrycker, vin, starköl, och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat förbjuds mellan klockan 22.00 och 11.00. Förbudet gäller inte på särskilda boenden (till exempel äldreboenden) eller rumsservering på hotell eller minibarer på hotellrum. Förordningen föreslås träda i kraft den 20 november 2020 och gälla till utgången av februari 2021. Läs mer om förslaget på regeringen.se.

9 november: Ytterligare krisåtgärder för företag

Den 9 november meddelade regeringen att flera åtgärder som vidtagits för att stötta svenska jobb och företag genom krisen kommer att förlängas. Det handlar bland annat om korttidspermittering, anstånd med skatteinbetalningar, omställningsstöd och omsättningsstöd till enskilda näringsidkare. Läs mer om åtgärderna på regeringen.se.

Skärpta råd för att bromsa smittspridningen i Skåne

Tisdagen den 27 oktober tog Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare i Region Skåne beslutet att kraftigt skärpa råden för Skåne. De allmänna restriktionerna kan du läsa på Region Skånes hemsida.

För dig som företagare är det extra viktigt att tänka på:

 • Undvik resor med kollektivtrafiken.
 • Om du har möjlighet, arbeta hemma.
 • Undvik tjänsteresor, konferenser och fysiska möten.
 • Om du har en öppen verksamhet, exempelvis en butik, ska du vidta åtgärder för att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, samt anpassa öppettider och gärna erbjuda dina kunder digitala alternativ.

Publikgränsen på 50 personer kvarstår efter beslut av Länsstyrelsen Skåne. Det gäller för alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Läs mer om vad som anses vara en allmän sammankomst på krisinformation.se.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window