Vakna med Eslöv – näringslivsfrukost 9 februari kl. 8–9.15

9 feb 08:00

Digitalt på Zoom

Vakna med Eslöv – näringslivsfrukost 9 februari kl. 8–9.15

Nu är det dags för digital näringslivsfrukost!

Varmt välkommen den 9 februari kl 8-9.15.

Temat för morgonens ”Vakna med Eslöv” är Kompetenssäkra din framtid.

Program:

Vem jobbar imorgon?
– En morgon om kompetenssäkring på kort och lång sikt.

8.00-8.05 Välkommen!
8.05-8.15 IUC Syd –med siktet inställt på tillväxt och utveckling.

Hur ser kompetensläget ut och vad vet vi? Det finns stödfunktioner i samhället som man kan dra nytta av vilket går lättare om man vet vad de gör och vilka deras mål är. IUC Syds verksamhet inom området kompetens är bred och det finns möjligheter att ta del av dem på olika sätt. Här får du veta övergripande om utbud och aktiviteter.

8.15-8.35 Kompetensutmaningar och exempel på lösningar.

IUC Syd berättar om en av de största kompetenssatsningarna på senare tid, COSkills, vad satsningen går ut på, vilka insatser som görs, och hur man fortfarande kan göra om man vill ta del av insatserna. Som bonus presenteras i korthet även ytterligare konkreta exempel på insatser som är möjliga att ta del av.

8.35-8.55 Kompetenssäkring på lång sikt – en fråga med många hemvister.

Unga idag vet inte var jobben finns eller vad de innebär. Yrken som vi tycker är självklara är okända för de unga. Vad söker de unga efter egentligen, och hur får vi dem att bli mer upplysta och sugna på de utbildningar och jobb som finns och där vi behöver dem? I samarbete med Region Skåne har ett antal kommuner och IUC Syd tagit fram branschmodeller för prao som presenteras. Vad kan göras mer?

8.55-9.05 Igenkänningsfaktor eller nonsens – dina erfarenheter räknas.

Under den här stunden, kommer du utifrån det du tänkt om det som sagts på morgonen, reflektera över i tre ”frågor” via Menti. De frågor som inkommer kommer att besvaras. Frågor, svar och dina reflektioner kommer att sammanställas till en informativ källa i textform,, som ni får med som bilaga till nästa Eslövs näringslivs nyhetsbrev.

9.05-9.15 Frågor och avslutning

Webbinariet genomförs digitalt via Zoom, en länk kommer att skickas ut i bekräftelsemejlet. Det finns möjlighet att ställa frågor under sändningen.

Välkommen!

Hälsningar

Lars Persson, näringslivschef och Cecilia Wennersten, näringslivsstrateg

  • Digitalt på Zoom
  • 9 februari 2022, 08:00 - 09:15

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window