Ansök om korttidspermittering

Korttidspermittering innebär att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidig som arbetstagaren får 90 procent av lönen. Staten täcker upp till tre fjärdedelar av kostnaden. Detta är en viktig åtgärd nu när många företag är pressade med anledning av Covid-19.

Svar på vem, när och hur du ansöker som ersättning hittar du på Tillväxtverkets hemsida.

7 april öppnar ansökan för korttidsarbete

Tänk på att det är viktigare att göra en korrekt ansökan med rätt uppgifter än att ansöka snabbt. Pengarna kommer inte att ta slut. Alla företag/arbetsgivare som uppfyller kraven för korttidsarbete kommer att få stöd. Se till att du har avtal på plats och att du har räknat ut beloppet du ska ansöka om.

Testa om företaget uppfyller kraven för korttidsarbete
På tillvaxtverket.se finns ett test som alla som tänkt att ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Testet ger en första indikation om företaget uppfyller kraven för att bli beviljad stöd för korttidsarbete.

Använd beräkningshjälpen
Ta hjälp av vårt räkneverktyg för att räkna ut hur mycket du får utbetalt efter beviljad ansökan. Har ditt företag färre än 50 anställda är det obligatoriskt att du bifogar beräkningshjälpen i din ansökan. Har det fler än 50 anställda kan du fortfarande använda den, men det är fritt att bifoga ett eget beräkningsunderlag.

Filmer som hjälper dig att göra rätt
Se en film om hur du förbereder din ansökan.

Se en film om hur du gör din ansökan.

Vi är måna om att alla så snart som möjligt får sina pengar utbetalda och därför är det viktigt att ansökningarna som kommer in är korrekt ifyllda. På tillvaxtverket.se finns frågor och svar om korttidsarbete. Telefonsupport finns tillgängligt under kontorstid.

Se film vad som händer när du skickat in ansökan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window